20:00

Oxie SK

Referat: AIF Barrikaden - Oxie SK

Startelva: C-G – Milad, Simon W, Ghafur, Alexander Mq – Shershah – Samuel, Martin, Naser, Mohammed Ali – Yousef

Avbytare var Sina som kom in som yttermittfältare/anfallare till höger efter 26 min och spelade i den positionen resten av matchen och Didrik Ekholm som kom in som anfallare efter 26 min och spelade i den positionen i en halvtimme och efter att först ha blivit utbytt sedan sista kvarten som offensiv innermittfältare till höger.

Det syntes direkt att det nog var ett B-lag som var väldigt mycket förstärkt av A-lagsspelare vi mötte, något vi räknat med. Det brukar vara fallet när man spelar på bortaplan (även om det formellt var vår hemmamatch) på motståndarnas träningstid. För vissa lag är det nog nödvändigt att ha med ett antal av sina bästa spelare för att få ihop lag och med vår stora trupp vi får vara glada att det fortfarande finns föreningar som har B-lag och som inte lämnar w.o. titt som tätt. Nu tror jag nog i och för sig att Oxie har en tillräckligt bred trupp för att inte allt för många ska behöva dubblera men det spelar ingen roll. Varje match vårt B-lag får spela är vi glada över oavsett styrkan på det motstånd vi får.

Oxie startade på högsta växeln och tog sig ofta fram via svepande passningar ut på kanterna och därifrån inlägg som nästan varje gång gjorde det halvfarligt när de tilläts komma väldigt nära vårt mål med många spelare och kom till avslut väldigt ofta. Man gjorde också tre snarlika mål. Alla kom på returer (två målvaktsreturer och en från en utespelare) och de föll i 20:e, 26:e och 31:a min. Mot slutet av halvleken lättade trycket något och vi hade dessutom ett jätteläge att reducera precis innan paus där efter många returer en av våra spelare fick ett avslutsläge rakt framifrån och bara cirka 5 meter från mål men sköt rakt på målvakten.

Om vi som helhet gjorde en dålig första halvlek så var den andra mycket bättre. Det var fortfarande Oxie som hade de i särklass flesta avsluten där C-G ibland fick visa att lite av hans gamla reflextakter finns kvar. Nu skapade dock också vi ett par heta chanser, båda med Naser inblandad. I den 57:e min när det fortfarande stod 3-0 tog han sig förbi ett antal spelare på liten yta innan han vräktes omkull på ett sätt som solklart borde orsakat straff men någon sådan blev det inte. I den 65:e min – när Oxie ökat på till 4-0 – läste han ett uppspel och fick bollen rakt på sig för att sedan lyfta den över en spelare innan han när han nog var på väg att göra detsamma över målvakten föll omkull så att målvakten kunde plocka upp bollen.

Vi siktade i pausen på att vinna andra halvlek men så blev det alltså inte utan Oxie fyllde på med ytterligare ett mål i den 87:e min. Spelmässigt var dock andra halvlek jämn.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 1-1 Avslut på mål: 3-18 Avslut utanför: 1-5